BLOG

(fra) Facebook-opslag

ERINDRINGSBØGER på udsalg (for bare 20 kr.):

Erindringer fra Odense 1910-32
En bog fyldt med anekdoter fra Kai P. Andersens barndom og ungdom, samt historier om hans fædrene ophav og livet et par generationer tilbage. En devise blev: ”Vi må lære af alle dem, der er klogere end os.”
Et kapitel er viet til Kai P. Andersens korte tid som Troldmandens Lærling hos Professor Labri, som gerne omtalte sig selv som ”professor i moderne salonmagi.” Et yndet nummer, ”Skelettet af en 14-årig pige”, bestod i, at der over et bord på tribunen blev lagt et grønt tæppe af skomagerfilt. Så kom Labri ind og afleverede en af sine vrøvlemonologer og lagde en spiseske på tæppet. Så klappede han i hænderne, og ind på tribunen kom pigen, tog skeen i den ene hånd og viste den mod publikum. Labri sagde så: ”Se ske lettet af en 14-års pige!”

 

En politibetjents erindringer
”Det kan være svært for et ungt menneske, som har været uheldig ikke at have fået en uddannelse, især hvis det er et menneske, som har ambitioner og gerne vil frem her i livet, og blive til noget med stilling og anerkendelse. Jeg var sådan en ung mand, og jeg satte mig for, at jeg ville blive til noget – og ved selvstudium lærte jeg det.”
Tidligere politibetjent Vagner Vermod fortæller åbenhjertigt om sin barndom i 1920’erne og 1930’ernes Odense, om sine sejre i cykelløb, om livet som politibetjent og meget mere i bogen ”Forventningens glæde”.

Det er primært en bog om menneskeskæbner, men også et stykke samfundshistorie om Odense i det 20. århundrede.

Erindringer fra erhvervsliv og politik
Odenserådmanden og fjernvarmeforkæmperen Lennart Larson (f. 1923) fortæller i sin uhøjtidelige erindringsbog om oplevelser og synspunkter i et langt liv som erhvervsmand og politiker. Han kom til Odense i 1949 og blev snart direktør på Odense Textilfabrik og senere også indehaver af damekonfektionsfabrikken Elson. Han var formand  for Paarup Sogneråd 1964-70. Efter kommunesammenlægningen – som han var imod – var han i næsten 28 år medlem af Odense Byråd og i mange år rådmand.
Lennart Larsson har altid været om stridt person med sine meningers mod. Som rådmand gjorde han blandt andet en stor indsats for at udbrede fjernvarmen og kendskabet til den, for at markere Odense som kongres- og erhvervsby og for at udvikle byens infrastruktur. Han arbejdede også landspolitisk som folketingsmand for Venstre i tre perioder og markerede sig stærkt ikke mindst på det energipolitiske område.
En Metal-tillidsmands erindringer
Carlo Brandt voksede op som nr. 12 ud af 14 søskende i en arbejderfamilie i Odenseforstaden Bolbro i årene omkring og lige efter 2. verdenskrig. Han fortæller om sin opvækst og sine næsten 51 år på arbejdsmarkedet. En væsentlig del af bogen er helliget årene på Lindøværftet, hvor han begyndte som svejser og hurtigt blev tillidsmand. I årene 1974-80 var han tillige fællestillidsmand og en tid også med i værftets bestyrelse.
Efterfølgende var Carlo Brandt faglig sekretær i Dansk Metals forhandlingssekretariat i København, så “Fra stenbro til højbords” giver også et solidt indblik i, hvordan der skaffes resultater til medlemmerne igennem fagligt arbejde på mange planer.
Et funktionærliv
Børge Martin Jeppesen beskriver springet fra arbejderklassen til funktionærverdenen og giver en indfølt skildring af, hvordan livet formede sig i en gammel og traditionsrig virksomhed. Han arbejdede i mange år som prokurist i en gammel hæderkronet Odensevirksomhed – N. Tørrings Cigarfabrik – indtil fabrikken lukkede i 1975.