Litteratur

Baggrund (bøger)

Historier fra Odense Bytings retsreferater

Bag den historiske fortælling Historier fra Odense Bytings retsferater  ligger blandt andet bogen ”Odense, da H.C. Andersen var barn”.
Bogen er udgivet som en særudgave af Odensebogen 2005 og er dedikeret til fejringen af 200 året for H.C. Andersens fødsel.Barndomsbyen Odense satte sig dybe spor i H.C. Andersens liv og forfatterskab, og det var her roden til hans fantasiunivers blev lagt. H.C. Andersen fandt inspiration til sin digtning i sin fattige opvækst og de fortællinger, han hørte i sin fynske barndom.
”Odense, da H.C. Andersen var barn” er ikke en bog om personen H.C. Andersen, men derimod om den by, hvor det hele begyndte. Om de omgivelser og nogle af de begivenheder, der var med til at forme ham som person, og som kastede skygger over hans liv.
Bogen fortæller blandt andet om de steder, miljøer og personer, som han beretter om i sine erindringer, men den handler også om det liv, mange flere levede i Odense i årene fra 1805 til 1819.
Dog er første og sidste kapitel suppleret med et mere generelt udblik over resten af H.C. Andersens levetid og liv frem til 1875. Der præsenteres både kendt stof og helt ny viden, som tilsammen sætter H.C. Andersens opvækst i perspektiv.

Se indholdsfortegnelsen

 

Du kære, gamle fødeby
er altid i min tanke.
H.C. Andersen, 1875

Læs hele digtet: Odense